Livsprosjekt

  • Posted on februar 5, 2015 at 09:54

Hva er et livsprosjekt? Godt spørsmål, med en uendelig mengde gode svar. Jeg har valgt å tenke på det som noe jeg jobber med i livet mitt, som har betydning for meg selv og andre. Akkurat nå er det smil.

I førjulsstria så jeg på mennesker som hastet rundt, og ble så stressa. Jeg begynte å møte blikk og gi et lite smil, og fikk veldig mange smil tilbake. Hva de menneskene tenkte om meg, som gikk der og smilte til dem, er uvisst, men det ga meg en god følelse. Å bli møtt av et vennlig blikk og et smil er uansett veldig uskadelig, og i beste fall koselig, så det ble mitt førjulsprosjekt. Dersom jeg ikke kunne gå i butikken uten å være i stand til å gi mennesker jeg så på min vei et oppriktig smil, så kunne jeg holde meg hjemme med mitt eget lunkne humør. Jeg trengte veldig sjelden å utsette turer ut, for heldigvis er jeg god på å finne ting å glede meg over.

Etter at julestria var over fortsatte jeg, og nå kaller jeg det et livsprosjekt. Å møte mennesker på min vei med nysgjerrighet, respekt og omtanke, om det så bare er et oppriktig smil som viser det. Tilbake får jeg smil. Og en visshet om at vennlighet og respekt, omtanke og kjærlighet må til – enten man kjenner hverandre eller ikke.

Legg igjen en kommentar