Oversikt over produkter

Her er en oversikt over de ulike produktene som lages hos www.fjummsi.no. Bildene er illustrasjonsbilder, og plaggene er for det meste solgt. I nettbutikken finner du mål på hvert produkt for å lettere finne ut om det passer ditt barn.

 

Selebukser

Selebuksene er inspirert av bukser jeg husker fra jeg var liten. Vide i passformen og med strikk bak sitter de godt samtidig som det er lett å røre seg. Selene er lange, og knappene er løse når buksa sendes. Da kan du sy dem fast slik at de passer akkurat ditt barn. Flytt knappene etter hvert som barnet vokser, så er dette er en bukse som passer lenge. Selene kan krysses eller være rette bak, alt etter smak - men de sitter best over skuldrene om de krysses. Det er strikk i bena også, noe som gjør at lange ben ikke blir for lange likevel. Strikken kan fjernes når den begynner å virke knapp i bena (eller før om ønskelig), så har man den en stund til. Den kan også fint brettes opp og brukes som piratbukse eller shorts. 

 

Posebukser

Deilige og vide bukser inspirert av åttitallets jentemote. Disse sys primært som jentebukser, men det vil også finnes enkelte som fint kan brukes av gutter. De festes med knapper på selene, og knappene kommer løst ved siden av for å tilpasses akkurat ditt barn. Flytt knappene etter hvert som barnet vokser. Det er strikk i bena også, noe som gjør at lange ben ikke blir for lange likevel. Strikken kan fjernes når den begynner å virke knapp i bena (eller før om ønskelig), så har man den en stund til. Den kan også fint brettes opp og brukes som piratbukse eller shorts. 

  

Enkle bukser

 

Deilige bukser med strikk i livet som kan strammes ved behov. Det er strikk i bena også, noe som gjør at lange ben ikke blir for lange likevel. Strikken kan fjernes når den begynner å virke knapp i bena (eller før om ønskelig), så har man den en stund til. Den kan også fint brettes opp og brukes som piratbukse eller shorts. 
 

Kjole med hengsler

Kjolene har knepping med knapp på skuldrene, noen få modeller har trykknapp. Kjolene kommer med og uten lommer og pynt - nye og gamle stoffer. De fungerer fint som kjole alene, eller de kan brukes over en bukse eller tights. Innimellom kommer også kjolene sammen med en bukse som passer til. Detaljene kan du lese om under hver enkelt kjole.

Forklekjoler

Deilige kjoler som krysses på ryggen og kneppes på skuldrene. Fasongen gjør at de faller pent enten kjolen er liten eller stor, og den kan derfor brukes lenge etter at den egentlig var beregnet - da som tunika. Kjolene er oftest finest med en bukse under, og noen av kjolene jeg selger kommer med bukse som passer til. Dette kan du se under hver enkelt kjole.

 

Bluser og skjorter

Blusene er vide slik at de er deilige å ha på seg og bevege seg i, og er fine både til hverdags og fest. De har en tynn og veldig fleksibel strikk i halsen og nederst på ermene. Blusene kan også fungere fint som kjole til de aller minste dersom man kjøper en som er for stor. Innimellom kommer blusene i sett med bukser.

Skjortene er deilige og vide med ståkrave og legg i halsen. Knapper eller trykknapper foran. Dersom man ønsker kan det settes inn strikk i ermene. Innimellom kommer skjortene i sett med bukser.

Fjummsi-meitaier

Nyfødt-meitai har lett polstring i skulderstropper og er myk og fleksibel i panelet for å slutte tett og mykt om de aller minste babyene. Denne er under utvikling.

Baby-meitai passer best fra ca. 2 mnd til rundt 12 mnd, men vil kunne brukes hele bæreperioden med litt mindre hodestøtte til de største. Den har polstring i skulder- og midjestropper og er stødig i panelet. Bredden er ca. 37 cm, og høyden fra oversiden av magestroppen til toppen av buen er ca. 50 cm. Skulderstroppene måler ca. 10 cm i bredden og 220 cm i lengden. Midjestroppen måler ca. 10 cm i bredden og 180 i lengden. Dette gir lange nok stropper for de aller fleste til alle typer knyting.

Småbarns-meitai passer best fra 9 mnd til 2 år, men vil kunne brukes til større barn også med litt mindre hodestøtte. Den har litt mer polstring i skulderstroppene enn babyutgaven og er stødig i panelet. Bredden er ca. 44 cm, og høyden fra toppen av magestroppen til toppen av buen er ca. 58 cm. Skulderstroppene måler ca. 10 cm i bredden og 220 cm i lengden. Midjestroppen måler ca. 10 cm i bredden og 180 i lengden. Dette gir lange nok stropper for de aller fleste til alle typer knyting.

Det vil komme instruksjoner til bæreselene her, foreløpig henviser vil til bæreforum på www.tettinntil.no og www.barnvedhjertet.no